top of page

Comedy met Fabian Franciscus

Bijgewerkt op: 15 jul. 2023

Fabian Franciscus is een Nederlandse komediant, acteur en schrijver. Hij is geboren in 1989 en heeft een achtergrond in theater en cabaret. Wat hem onderscheidt, is dat hij ook leeft met een vorm van autisme, genaamd het syndroom van Asperger.Fabian Franciscus heeft ervoor gekozen om zijn ervaringen met autisme te delen door middel van comedy en optredens. Hij maakt gebruik van humor als een manier om mensen bewust te maken van autisme en om vooroordelen en misvattingen te doorbreken. Zijn shows en optredens hebben vaak een persoonlijke en openhartige toon, waarin hij zijn eigen leven en ervaringen met autisme belicht.


Wat Fabian Franciscus motiveert om als komediant te werken, is het vermogen om mensen te laten lachen en tegelijkertijd inzicht te geven in zijn wereld als iemand met autisme. Hij ziet comedy als een krachtig middel om taboes te doorbreken en begrip en acceptatie te bevorderen. Door zijn eigen verhaal te delen, hoopt hij anderen te inspireren en te laten zien dat mensen met autisme ook in staat zijn om hun dromen na te jagen en succesvol te zijn.


Fabian Franciscus heeft verschillende comedyshows opgevoerd, zowel in Nederland als daarbuiten, en heeft ook deelgenomen aan diverse televisieprogramma's. Hij heeft ook een boek geschreven, getiteld "Kruip nooit achter een geranium", waarin hij zijn persoonlijke ervaringen en inzichten deelt over leven met autisme.


Over het algemeen wordt Fabian Franciscus gezien als een inspirerende figuur binnen de comedywereld, omdat hij zijn eigen unieke perspectief en ervaringen met autisme gebruikt om anderen te vermaken en bewustzijn te creëren.


Kruip nooit achter een geranium


Het boek "Kruip nooit achter een geranium" werd uitgebracht in 2019. Het boek biedt een inkijkje in het leven van Fabian, waarin hij zijn persoonlijke ervaringen met autisme deelt en zijn zoektocht naar acceptatie en geluk beschrijft.


In het boek neemt Fabian de lezers mee op zijn levenspad, beginnend bij zijn jeugd en de uitdagingen die hij als kind met autisme heeft ervaren. Hij beschrijft zijn worstelingen op school, het moeilijk vinden van aansluiting bij anderen en het omgaan met de alledaagse situaties die voor veel mensen vanzelfsprekend lijken, maar voor hem uitdagend waren.


Fabian vertelt openhartig over de impact van zijn diagnose en hoe hij in de loop der jaren heeft geleerd om zijn autisme te begrijpen en te accepteren. Hij deelt persoonlijke anekdotes en momenten van groei en zelfontdekking. Het boek behandelt ook zijn ervaringen met het najagen van zijn passie voor comedy en hoe hij deze heeft kunnen omarmen als een manier om zijn eigen stem te vinden en anderen te inspireren.

"Kruip nooit achter een geranium" is geen typisch zelfhulpboek, maar eerder een autobiografisch werk waarin Fabian op humoristische wijze zijn leven en inzichten deelt. Hij hanteert zijn kenmerkende stijl van comedy en lichtheid om serieuze onderwerpen aan te snijden en een brug te slaan tussen mensen met en zonder autisme.


Het boek heeft positieve recensies ontvangen en wordt geprezen om Fabian's eerlijkheid, humor en de wijze waarop hij autisme bespreekbaar maakt. Het is een inspirerend verhaal dat niet alleen mensen met autisme kan aanspreken, maar ook een breder publiek bewust kan maken van de diversiteit en veerkracht van mensen met autisme.

14 weergaven0 opmerkingen

留言


Help autismeportaal up-to-date te houden
Laat een eenmalige donatie achter en krijg toegang tot exclusieve blogs en programma's.

Bedankt dat je ons helpt het verschil te maken!

bottom of page