top of page

Is autisme erfelijk via de vader?

Bijgewerkt op: 6 aug. 2023

Erfelijkheid speelt een belangrijke rol bij autisme, maar het exacte genetische mechanisme achter de ontwikkeling van een autismespectrumstoornis is nog niet volledig te begrijpen. Er zijn genen geïdentificeerd die mogelijk betrokken zijn bij autisme, maar er is geen specifieke verantwoordelijkheid voor alle gevallen van autisme. Het is eerder een complex samenspel van genetische variaties.


Wat betreft de genderverhouding bij de diagnose van autisme, het is waar dat autisme vaker bij mannen wordt gediagnosticeerd dan bij vrouwen. Over het algemeen wordt autisme bij ongeveer vier keer zoveel jongens en mannen gediagnosticeerd dan bij meisjes en vrouwen.


Wat betreft de erfelijkheid van autisme, er is momenteel geen sluitend bewijs dat de vader specifiek de genmutatie doorgeeft aan het kind. Het risico op autisme wordt beïnvloed door een complex samenspel van genetische en omgevingsfactoren, en zowel de genen van de moeder als de vader kunnen bijdragen aan het risico op het ontwikkelen van autisme bij het kind. Er is nog veel onderzoek nodig om de genetische basis van autisme volledig te begrijpen en specifieke risicogenen te identificeren.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Help autismeportaal up-to-date te houden
Laat een eenmalige donatie achter en krijg toegang tot exclusieve blogs en programma's.

Bedankt dat je ons helpt het verschil te maken!

bottom of page