De piramide van De Hit
top of page

De piramide van De Hit

Bijgewerkt op: 10 jan. 2023


In Nederland staat slechts één piramide en die is vernoemd naar het dorpje Austerlitz waar de Heus Individuele Trajectbegeleiding (De Hit) gevestigd is. Het logo van De Hit lijkt een beetje op die piramide. De piramide van De Hit bestaat uit drie kernbegrippen, namelijk Team, Actie en Focus. Waarom dat zo is zal ik uitleggen in deze blog.




Team

Dat is gek… De Hit staat voor Individuele Trajectbegeleiding en het eerste kernbegrip is team? Voor ons is dit echt de basis van begeleiding, de cliënt en coach willen als team samen optrekken. Hiervoor is een stevige basis van vertrouwen nodig, want pas dan durf je alles tegen elkaar te zeggen. Vervolgens kunnen we samen dat team uitbreiden als daar noodzaak voor is. Hierbij kun je denken aan het werken aan een sociaal netwerk, waarin werk en opleiding centraal kan staan, of sport, of lotgenotencontact… Voor iedere cliënt is dat anders, altijd maatwerk.


Actie

Als tussen de cliënt en coach voldoende vertrouwen is gaan we team aan de slag. We maken helder wat de hulpvraag precies is. Welke doelen horen hierbij? We gaan actief aan de slag met deze doelen. Dit kan thuis, online, op ons kantoor en zelfs bij SportCity. We gaan ook graag naar buiten. Wandelen in de bossen rond Austerlitz, waar we vanuit deze actieve houding aan de doelen kunnen werken. We komen samen in actie.


Focus

Als de doelen helder zijn bepalen we wat prioriteit heeft. Zo ontstaat er focus en structuur. Nu kunnen we een trajectplan opstellen. Dit plan van aanpak vraagt om duidelijke focus en dat is kernbegrip drie van De Heus Individuele Trajectbegeleiding.


Team + Actie + Focus = De Hit formule

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Help autismeportaal up-to-date te houden
Laat een eenmalige donatie achter en krijg toegang tot exclusieve blogs en programma's.

Bedankt dat je ons helpt het verschil te maken!

bottom of page