top of page

Sociaal Verhaal 13: Een opgeruimde en schone slaapkamer

In een gezellig huisje aan de rand van Austerlitz, een bosrijk dorpje, woonde een jongen genaamd Tim. Tim had autisme en vond het soms moeilijk om zijn gedachten georganiseerd te houden. Zijn slaapkamer was vaak een rommeltje, vol speelgoed, kleding en boeken die overal lagen verspreid.


Op een zonnige ochtend was Tim van plan om zijn slaapkamer op te ruimen. Hij voelde dat een opgeruimde slaapkamer hem zou helpen om zich beter en rustiger te voelen. Hij wist dat het een uitdaging zou zijn, maar hij was vastbesloten om het te proberen.


Tim begon met het sorteren van zijn speelgoed in verschillende bakken. Hij gaf elk speelgoed een eigen plek, zodat hij het gemakkelijk kon vinden en opruimen. Daarna vouwde hij zijn kleding netjes op en hing hij zijn favoriete posters aan de muur. Hij maakte zijn bed op en zorgde ervoor dat alles netjes lag.


Naarmate de kamer werd opgeruimd, voelde Tim een ​​verandering in zijn gemoedstoestand. Hij voelde zich rustiger en meer gefocust. Het was alsof verstoorde gedachten in zijn hoofd werden weerspiegeld in zijn rommelige kamer, en nu de kamer netjes was, veroorzaakte dat rust in het hoofd van Tim.


Maar het beste moest nog komen. Tim liet zijn vrienden zijn opgeruimde slaapkamer zien. Ze waren onder de indruk en vonden het heerlijk om in een schone en georganiseerde omgeving te spelen. Tim besefte dat hij zich comfortabeler voelde om zijn vrienden uit te nodigen en tijd met hen door te brengen in zijn slaapkamer.


Niet alleen dat, maar Tim begon ook beter te slapen. Zijn opgeruimde slaapkamer heeft een ontspannen sfeer die hem heeft geholpen om gemakkelijker in slaap te vallen en beter wakker te worden. Hij voelde zich energieker en had meer focus gedurende de dag.


Tim ontdekte veel voordelen aan zijn opgeruimde en schone slaapkamer, niet alleen voor hem, maar ook voor zijn sociale interacties en algehele welzijn. Hij bleef zijn slaapkamer netjes houden en ontdekte dat het fijn was om andere ruimtes in huis ook netjes te houden, het had een positief effect op zijn gemoedstoestand.


Op een dag zag Tim zich dat hij niet de enige was die baat had bij een opgeruimde omgeving. Hij begon een project waarbij hij andere mensen met autisme ontmoette en hielp om hun ruimtes op te ruimen en georganiseerd te houden. Het werd een gemeenschappelijke activiteit om een ​​rustige en stimulerende omgeving te creëren waarin iedereen zich op zijn gemak kon voelen.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Help autismeportaal up-to-date te houden
Laat een eenmalige donatie achter en krijg toegang tot exclusieve blogs en programma's.

Bedankt dat je ons helpt het verschil te maken!

bottom of page