top of page

Sociaal verhaal 4: Ik voel me comfortabel

Bijgewerkt op: 29 aug. 2023


Er was een jongen met autisme, genaamd Ben. Ben had moeite om comfortabel te zijn in sociale situaties. Hij voelde zich vaak onzeker en gespannen wanneer hij in gezelschap was van andere mensen.


Op een dag besloot Ben om zijn ongemak te verminderen door zijn favoriete kledingstuk aan te trekken. Hij koos een comfortabele trui die hij al lange tijd had en die hij altijd lekker vond zitten. Hij voelde zich meteen beter toen hij de trui aan had en besloot om naar een park te gaan om een wandeling te maken.

In het park ontmoette hij een groep kinderen die ook een wandeling maakten. De kinderen nodigden hem uit om mee te gaan en Ben besloot om hen te volgen. Hij was eerst een beetje onzeker, maar merkte dat hij zich steeds meer op zijn gemak voelde omdat hij zijn comfortabele kledingstuk aan had. Hij begon te praten en te lachen met de kinderen en voelde zich steeds comfortabeler.


Na de wandeling, besefte Ben dat comfortabele kleding niet alleen fysiek comfort geeft, maar ook mentaal comfort. Hij begreep dat het dragen van iets waar hij zich fijn bij voelt, hem kan helpen zich comfortabeler te voelen in sociale situaties.


Op school de volgende dag, besloot Ben om zijn favoriete kledingstuk te dragen tijdens de les. Hij merkte dat hij zich beter kon concentreren en dat hij zich minder gespannen voelde in gezelschap van zijn klasgenoten. Hij begon ook meer te praten en meer deel te nemen aan de groep.


Dit verhaal illustreert hoe kleine veranderingen, zoals het dragen van comfortabele kleding, kunnen helpen iemand met autisme zich meer op hun gemak te laten voelen in sociale situaties. Ook het realiseren dat deze kleine veranderingen mentale comfort kunnen geven, is belangrijk om te begrijpen.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Help autismeportaal up-to-date te houden
Laat een eenmalige donatie achter en krijg toegang tot exclusieve blogs en programma's.

Bedankt dat je ons helpt het verschil te maken!

bottom of page