top of page

Sociaal Verhaal 12: Agenda op je telefoon

In een dorp genaamd Winterswijk woonde een vrouw genaamd Liz. Liz had autisme en vond ze soms lastig om haar dagelijkse taken en afspraken te organiseren. Ze vergat vaak belangrijke dingen en raakte gefrustreerd.


Op een dag ontmoet Liz een vriendelijke buurvrouw genaamd Emma. Emma had ook autisme en de uitdagingen waar Liz mee te maken had. Ze vertelde Lisa over een handige tool genaamd de Google Agenda op haar telefoon. Emma liet Liz zien hoe ze de Google-agenda kon gebruiken om haar dagelijkse taken en afspraken te plannen. Liz was aanvankelijk een beetje terughoudend, maar toch een kans om te geven.


Liz begon met het invoeren van al haar taken en afspraken in de Google-agenda. Ze stelt bepaalde herinneringen in zodat ze op tijd wordt gewaarschuwd voor haar afspraak of taak. Al snel ontdekt Liz de voordelen van het gebruik van de Google Agenda.


Met de Google-agenda kon Liz haar dag beter structureren en organiseren. Ze wist altijd wat ze moest doen en wanneer ze het moest doen. Dit gaf haar een gevoel van controle en daardoor daalde haar stressniveau. Liz voegde ook toe dat de Google-agenda haar helpt om meer sociaal betrokken te zijn. Ze kon afspraken plannen met haar vrienden en familie en vergat deze niet. Hierdoor kon ze zich meer ontspannen en genieten van haar tijd met anderen.