top of page

Sociaal verhaal 11: Positief denken

In een rustig stadje genaamd Hilversum woonde een jongen genaamd Sam. Sam had autisme en vond het soms moeilijk om zich verbonden te voelen met de mensen om hem heen. Hij had een unieke manier van denken en beleven van de wereld, wat soms zo kon zijn.


Op een dag ontmoette Sam een ​​wijze oude vrouw genaamd Sarah. Sarah had veel ervaring in het werken met mensen met verschillende uitdagingen, waaronder autisme. Ze zag meteen de innerlijke kracht van Sam en besloot hem te helpen.


Sarah voegt Sam toe bij een speciale groep genaamd "De positivo's". Het was een groep mensen die geloofden in de kracht van positief denken. Ze leren elkaar aan te moedigen, complimenten te geven en zich te richten op de goede dingen in het leven.


Sam voelde zich meteen welkom in de groep. Ze deelden verhalen over hun succes, grote en kleine, en moedigden elkaar aan om positief te blijven, zelfs in moeilijke tijden. Ze ontdekten dat door positief te denken niet zeker dat alle problemen verdwenen waren, maar dat het ondersteunende om veerkrachtig te blijven en nieuwe oplossingen te vinden.


Sam begon ook te experimenteren met positief denken in zijn eigen leven. Hij begon de dingen te zien die hij goed deed, zoals zijn sterke geheugen en zijn creatieve talenten. Hij zag zich dat zijn anders-zijn een uniek gegeven was en dat het hem in staat stelde om op unieke manieren naar de wereld te kijken.


Langzaam begon Sam zich meer verbonden te voelen met de mensen om hem heen. Hij begon zijn positieve gedachten te delen en anderen te inspireren om ook positief te denken. Sam ontdekte dat positief denken niet alleen zijn eigen leven veranderde, maar ook een positieve invloed had op de mensen om hem heen.


Met de steun van "De positivo's" ontwikkelde Sam zich tot een zelfverzekerde jongeman. Hij gebruikte zijn positieve gedachten om zijn dromen na te jagen en anderen te helpen. Sam werd een voorbeeld voor in Hilversum en verspreidde positiviteit waar hij ook ging.


Dit verhaal illustreert het voordeel van positief denken, zelfs in de context van autisme. Het laat zien dat het cultiveren van een positieve mindset kan leiden tot groei, veerkracht en een sterke verbinding met anderen.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Help autismeportaal up-to-date te houden
Laat een eenmalige donatie achter en krijg toegang tot exclusieve blogs en programma's.

Bedankt dat je ons helpt het verschil te maken!

bottom of page