top of page

Sociaal verhaal 8: Naar een uitvaart

Bijgewerkt op: 29 aug. 2023


Er was een jongen met autisme genaamd Tim. Tim had moeite met sociale situaties en begreep soms niet altijd de gebruiken en etiquette bij een uitvaart. Hij was vaak onzeker over hoe hij zich moest gedragen en wat hij moest doen.


Op een dag werd Tim uitgenodigd voor een uitvaart van een ver familielid. Zijn moeder besloot om hem voor te bereiden op de uitvaart door hem uit te leggen wat hij kon verwachten en wat de gebruiken zijn bij een uitvaart. Ze legde uit dat hij zich gepast moest kleden, dat hij zich zachtjes en respectvol moest gedragen tijdens de ceremonie.


Op de uitvaart was Tim een beetje onzeker, maar hij herinnerde zich aan de uitleg van zijn moeder. Hij droeg een gepast kledingstuk en gedroeg zich zachtjes en respectvol tijdens de ceremonie. Hij begreep de tradities en normen bij een uitvaart, zoals de stilte tijdens de ceremonie, de krans leggen en het volgen van de rouwende familie.


Na de ceremonie werd Tim bedankt voor zijn aanwezigheid en steun aan de familie. Hij begreep hoe belangrijk het is om aanwezig te zijn voor de familie en vrienden van de overledene en om respectvol te zijn tijdens een moeilijke tijd.


Dit verhaal illustreert hoe belangrijk het is voor iemand met autisme om voorbereid te zijn op sociale situaties en om de gebruiken en etiquette te begrijpen bij een uitvaart. Door voorbereid te zijn kan iemand met autisme zich meer op zijn gemak voelen en kan hij een steun zijn voor de familie en vrienden van de overledene tijdens een moeilijke tijd.

17 weergaven0 opmerkingen

تعليقات


Help autismeportaal up-to-date te houden
Laat een eenmalige donatie achter en krijg toegang tot exclusieve blogs en programma's.

Bedankt dat je ons helpt het verschil te maken!

bottom of page