top of page

Hoe helpen brainblocks bij het begrijpen van emoties?

Bijgewerkt op: 6 aug. 2023

Brainblocks is een concept ontwikkeld door Dr. Daniel Wendler, een klinisch psycholoog en auteur die gespecialiseerd is in autismespectrumstoornissen (ASS). Brainblocks richt zich specifiek op het begrijpen en beheren van emoties bij mensen met autisme.


Bij autisme kan het soms moeilijk zijn om emoties te herkennen, te begrijpen en ermee om te gaan. Brainblocks biedt een visuele methode om dit proces te vereenvoudigen. Het maakt gebruik van een metafoor waarbij emoties worden voorgesteld als "blokken" die in een "muur" worden geplaatst. Elk blok vertegenwoordigt een specifieke emotie, zoals blijdschap, verdriet, boosheid of angst.


De eerste stap van Brainblocks is het leren herkennen en identificeren van verschillende emoties. Dit wordt gedaan door middel van het visualiseren van de blokken en het associëren van elke emotie met een specifieke kleur. Bijvoorbeeld, geel kan blijdschap vertegenwoordigen, blauw kan verdriet zijn, rood kan boosheid zijn, enzovoort.


Vervolgens wordt geleerd hoe deze emoties kunnen worden beheerd. De blokken worden verplaatst binnen de muur om aan te geven hoeveel ruimte een bepaalde emotie op een bepaald moment inneemt. Als iemand bijvoorbeeld overweldigd is door angst, kan het blok dat angst vertegenwoordigt naar voren worden verschoven, waardoor de andere emoties naar de achtergrond worden geduwd. Het doel is om een ​​evenwicht te vinden tussen de verschillende emoties en de juiste plek om elk blok in de muur te vinden.


Het gebruik van Brainblocks kan mensen met autisme helpen om een ​​beter begrip te ontwikkelen van hun eigen emoties en hoe ze deze kunnen herkennen. Door de visuele representatie worden abstracte concepten geconcretiseerd. Het stelt mensen ook in staat om hun emoties met anderen te delen en te bespreken, waardoor de communicatie en sociale interactie verbeterd kunnen worden.


Het is belangrijk om op te merken dat hoewel Brainblocks nuttig kunnen zijn voor veel mensen met autisme, het effect en de veiligheid kunnen variëren van persoon tot persoon. Het is altijd het beste om samen te werken met een gediplomeerde professional op het gebied van autisme om de meest mogelijke benaderingen om emoties bij autisme te begrijpen en te beheren.33 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


Help autismeportaal up-to-date te houden
Laat een eenmalige donatie achter en krijg toegang tot exclusieve blogs en programma's.

Bedankt dat je ons helpt het verschil te maken!

bottom of page