top of page

Adolescenten met autisme vaker lager zelfbeeld

Bijgewerkt op: 6 aug. 2023

Het zelfbeeld van mensen met autisme kan variëren, net zoals bij neurotypische mensen. Er is geen direct antwoord op de vraag of mensen met autisme over het algemeen een gezond zelfbeeld hebben. Dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals individuele ervaringen, ondersteuningssystemen en persoonlijke ontwikkeling.


Onderzoek naar het zelfbeeld van mensen met autisme is beperkt, maar sommige studies concluderen dat mensen met autisme een lager zelfbeeld kunnen hebben in vergelijking met neurotypische mensen. Dit komt mogelijk door de uitdagingen die zij ervaren op het gebied van sociale interactie, communicatie en het begrijpen van emoties. Sociale stigmatisering en negatieve attitudes in de samenleving kunnen ook bijdragen aan een negatief zelfbeeld.


Een studie, gepubliceerd in het tijdschrift "Autism" in 2018, onderzocht het zelfbeeld van adolescenten met autisme en vond dat zij vaker een lager zelfbeeld hadden dan neurotypische adolescenten. Het is van belang om ondersteuning te bieden het gebied van zelfbeeld en zelfwaardering voor mensen met autisme.


Bronvermelding: Cage, E., Pellicano, E., Shah, P., & Bird, G. (2018). Reputation management in young people with autism. Autism, 22(4), 410-422. doi: 10.1177/1362361317704428
52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Help autismeportaal up-to-date te houden
Laat een eenmalige donatie achter en krijg toegang tot exclusieve blogs en programma's.

Bedankt dat je ons helpt het verschil te maken!

bottom of page