top of page

Neurodivers denken over autisme

Bijgewerkt op: 10 feb.


Neurodiversiteit is een term die wordt gebruikt om de verschillen in de manier waarop mensen denken, leren en communiceren te beschrijven. In plaats van te denken dat er een "normale" manier is waarop mensen moeten denken, leren en communiceren, is het belangrijk om neurodiversiteit te erkennen, iedereen is anders en dat is ok.


Wat is een voorbeeld van neurodiversiteit


Autisme is een voorbeeld van neurodiversiteit. Mensen met autisme hebben vaak moeite met sociale interacties en communicatie, ze kunnen specifieke interesses hebben. Sommige mensen met autisme kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met het begrijpen van non-verbaal gedrag, zoals gezichtsuitdrukkingen, of moeite hebben met praten. Andere mensen met autisme kunnen heel goed zijn in het analyseren van informatie over het volgen van feiten.


Het erkennen van neurodiversiteit is belangrijk omdat het helpt om te begrijpen dat iedereen uniek is en dat dit ok is. In plaats van mensen proberen aan te passen aan een "normale" manier van denken, leren en communiceren, kunnen we mensen helpen om hun sterktes te ontwikkelen en hun uitdagingen.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Help autismeportaal up-to-date te houden
Laat een eenmalige donatie achter en krijg toegang tot exclusieve blogs en programma's.

Bedankt dat je ons helpt het verschil te maken!

bottom of page