top of page

Witboekje voor positief zelfbeeld

Bijgewerkt op: 6 aug. 2023

Een witboekje is een persoonlijk dagboekje waarin je dagelijks positieve momenten en gedachten opschrijft. Wiboekje staat voor 'Wat ik belangrijk vind' en is ontwikkeld als een manier om meer bewustzijn te creëren voor positieve ervaringen in het dagelijks leven.


Hoe werkt het?

Je kunt een witboekje op verschillende manieren samenstellen. Het belangrijkste is om dagelijks enkele minuten te nemen om stil te staan ​​bij positieve momenten, gevoelens, gedachten en ervaringen. Dit kan van alles zijn, zoals een compliment dat je hebt ontvangen, een mooie wandeling die je hebt gemaakt, een gesprek dat je goed hebt gevoerd, of een prestatie waar je trots op bent.


Schrijf deze momenten op in je witboekje en beschrijf kort wat het voor je betekent en hoe het je heeft geholpen om je beter te voelen. Je kunt ook noteren wat je hebt geleerd van deze ervaring en hoe je deze positieve momenten kunt gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen.


Is het bewezen effectief?

Er zijn verschillende onderzoeken die hebben aangetoond dat het bijhouden van een witboekje kan leiden tot een verbeterde stemming, meer positieve emoties en een algemeen gevoel van welzijn. Het kan ook helpen om stress en angst te verminderen en de focus te verleggen van negatieve naar positieve aspecten van het leven.


Het bijhouden van een witboekje is daarom een ​​effectieve manier om meer aandacht te hebben voor positieve gedachten en ervaringen. Het kan helpen om een ​​positievere mindset te ontwikkelen en meer te genieten van de kleine dingen in het leven.
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Help autismeportaal up-to-date te houden
Laat een eenmalige donatie achter en krijg toegang tot exclusieve blogs en programma's.

Bedankt dat je ons helpt het verschil te maken!

bottom of page