top of page

Sociaal verhaal 6: Momenten van geluk

Bijgewerkt op: 29 aug. 2023


Er was een jongen met autisme genaamd Matt. Matt had vaak moeite om zijn emoties te begrijpen en hij voelde zich vaak ongelukkig. Hij had moeite om te begrijpen dat het normaal is om niet altijd gelukkig te zijn en dat het leven zijn hoogte- en dieptepunten heeft.

Op een dag besloot Matt om een wandeling te maken in de natuur. Tijdens de wandeling merkte hij dat hij zich steeds beter begon te voelen. Hij zag een prachtige vlinder vliegen, hoorde vogels zingen en voelde de warmte van de zon op zijn huid. Hij begon te beseffen dat deze kleine momenten van geluk hem hielpen om zich beter te voelen.

Na de wandeling besloot Matt om meer van deze kleine momenten van geluk op te zoeken in zijn dagelijks leven. Hij begon zijn dag met een kopje thee, luisterde naar muziek die hij leuk vond en maakte tijd vrij voor zijn hobby's. Hij begon te beseffen dat deze kleine momenten van geluk hielpen om de mindere momenten te verzachten.

Op school de volgende dag, had Matt een moeilijke dag. Hij had een toets die niet zo goed ging en hij voelde zich daardoor ongelukkig. Maar hij herinnerde zich aan de kleine momenten van geluk die hij had ervaren en besloot om na schooltijd zijn tekenboek te pakken. Hij tekende een prachtig landschap. Hij voelde zich daardoor beter. Hij begreep dat het normaal is om niet altijd gelukkig te zijn, maar dat het wel prettig is om gelukkige momenten te beleven en om ze op te zoeken wanneer je je minder voelt. Hij leerde dat het goed is om emoties te ervaren en dat het belangrijk is om zijn eigen manieren te vinden om zich beter te voelen.


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Help autismeportaal up-to-date te houden
Laat een eenmalige donatie achter en krijg toegang tot exclusieve blogs en programma's.

Bedankt dat je ons helpt het verschil te maken!

bottom of page